wereldkaart

zondag 12 februari 2012

buiten in de afrikaanse natuur

Naast de vier dagen die ik in de week ga werken ben ik natuurlijk ook veel vrij, heb ik tijd om leuke dingen te doen zoals bietjes in zoetzuur inmaken, tekenen en schilderen maar ook met Christoph buiten zijn. Dit weekend zijn we naar Rodeplaat Dam geweest, ongeveer een uurtje rijden vanuit ons huis. Bij deze dam kan je een pad van 7km lopen door bushveld en savanna.


We liepen er rond het middaguur, het tijdstip waarop je niet veel dieren kan zien omdat ze zich rustig houden. Toen we langs een bosje liepen hoorden we een vreemd luid briesend geluid, en een paar seconden later zagen we vijf grote Kudus uit het bosjes sprinten. Een kudu is een antiloopachtige die ongeveer zo groot worden als flinke paarden, met schattige grote oren, de mannetjes hebben prachtige schroefgedraaide hoorns. Ze zijn zo schuw dat vaak al heel snel weg zijn voordat wij echt in dichtbij waren.


Ze zijn ook wel heel nieuwsgierig en bleven iets verderop staan op te kijken waar wij precies heen liepen.


Ietsje later liepen we door schouderhoog gras waar meer dan 20 prachtige sprinkhanen voor ons weg sprongen bij elke stap die we zetten.



Er waren heel veel vogels, de meesten hoorden wij vooral, maar deze rode en gele wevervogels zijn niet te missen omdat ze echt overal uitknallen :) Ze maken prachtige nesten die ze aan het uiteinde van de takken heel kunstig in elkaar lijken te weven.





Toen we weer dichterbij de auto waren kwamen we meer tussen de bomen waar we een hele kudde zebra´s zagen die even bleven kijken en al snel weggallopeerden. Dat is echt een prachtige geluid als een stuk of tien zebra´s tegelijk galloperen.


Aan het water groeien deze paarse bloemen die er uit zien alsof ze al gedroogd zijn.


We hebben allebei weer een gezond kleurtje gekregen en zijn met een voldaan gevoel thuisgekomen. Het is echt een voorrecht om in de auto te kunnen stappen en zo dichtbij zulke mooie natuur te hebben waar je lekker kan wandelen....
Straks gaan we iets lekkers koken en morgen zwaai ik Christoph voor twee weken uit omdat hij naar de Eastern Cape gaat voor zijn werk. We zien elkaar op de 24ste weer in de Drakensbergen waar we met zijn zus Jule en haar vriend Sönke gaan wandelen. Dus we moeten elkaar even missen maar hebben ook alweer mooie plannen in het verschiet. Veel liefs, xxx Lotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten